ASP.NET Örnekleri: Textbox’a Girilen iki Sayıyı Toplama

Merhaba Dünya” ve “Hoşgeldin Ad Soyad” başlıklı yazılarda yeni bir web sayfası açma, açılış sayfası değiştirme ve Toolbox içindeki nesneleri kullanma ayrıntılı olarak görsellerle anlatılmıştır.

Bu uygulamada 2 adet Textbox nesnesine girilen sayıların toplanması ve sonucun Label nesnesinde gösterilmesi anlatılacaktır.

Sayfamıza 2 adet Textbox, 1 adet Button ve sonucu göstermek için 1 adet Label eklendi ve ID özelliğinden isimlendirmeleri aşağıdaki gibi yapılmıştır. Nesnelerin ID’leri değiştirilmeden de kullanılabilir ancak sayfamızda çok fazla nesne olduğunda hangisini ne için kullandığımız karışacaktır.

Yapılacak işlemler btTopla’nın tıklama (Click) olayına yazılır.

Eğer kullanıcının hem tamsayı hem de ondalıklı sayı girebilmesini istiyorsak INT yerine DOUBLE kullanmamız gerekir.

Topla değişkeni kullanmadan hesaplama esnasında da Label nesnesinde gösterilebilir.

Seçil ŞEKERCİ HÜSEM

2010 yılından bu yana Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak meslek liselerinde görev yapmaktayım.

Tüm yazılarını göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.